Kurssit

Miksi Janin opetukseen?

Tarjoamamme kurssit

Henkilöautokortti B

999 €

Henkilö- tai pakettiauton ajamiseen tarvitset B-kortin. Sen voi saada 18-vuotiaana. Ikäpoikkeusluvalla kortin voi saada jo 17-vuotiaana. B-kortilla voit ajaa ajoneuvoa jonka kokonaismassa on max.3500 kg.

Opetukseen sisältyy neljä EAS-teoriatuntia, ensimmäistä ajokorttia suorittavan koulutus. Mikäli sinulla on jo joku kortti suoritettuna, nämä tunnit eivät ole pakollisia. Lisäksi tulee riskientunnistamiskoulutus, jossa on myös neljä oppituntia. Ajotunteja on minimissään 10h, sekä neljä ajotuntia riskikoulutusta, johon kuuluu pimeällä ajaminen sekä liukkaan kelin ajo Nokian Ajoharjoitteluradalla.

Opetusautona käytämme Skoda Octavia 2.0 TDI RS 2018

Mopokortti AM120

Alk. 150 €

Mopon kuljettamiseen tarvitset AM120 kortin, sen voit suorittaa 15-vuotiaana. Mopokurssiin kuuluu neljä EAS-teoriatuntia. Pakollista ajo-opetusta ei ole, mutta jotta saisit hyvät eväät turvalliseen mopon käsittelyyn minimi kurssiin sisältyy vähintään yksi ajotunti. Tarvittaessa saat ajo-opetusta myös liikenteessä. Ajotunneilla käytämme aina asianmukaisia ajovarusteita.

Opetus skoottereina on Yamaha Neos 4 sekä Piaggio Fly 50.

Halutessasi voit käsittelykokeen suorittaa myös omalla mopolla.

Mopoautokortti AM121

400 €

Kevyen nelipyörän ajamiseen tarvitset AM121-kortin, sen voit suorittaa 15-vuotiaana. Kurssiin kuuluu neljä EAS-teoriatuntia. Pakollista ajo-opetusta ei ole, mutta jotta saisit hyvät perustaidot turvalliseen ajamiseen on suositus 3 ajotuntia.

Mopoautokortillasi saat ajaa kevyttä nelipyörää eli mopoautoa ja mopomönkijää.


Traktorikortti T

50 €

Traktorikorttiin sinun täytyy suorittaa autokoulussa pakollinen neljän tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan -koulutus (EAS-koulutus 4h).

EAS-kurssilla saat perustietoa liikennejärjestelmästä, liikenteen vuorovaikutteisuudesta ja riskeistä sekä eri tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyvistä riskeistä.

Kevytmoottoripyörä­kortti A1

Alk. 550 €

Kevarikortin voit suorittaa 16-vuotiaana.


Kurssiin sisältyy neljä EAS-tuntia, mikäli sinulla ei ole jo voimassaolevaa AM-korttia. Pakollisia jotunteja on viisi. Tähän korttiluokkaan annetaan kurssilahjana 1h ajotunti lisää eli jokaista oppilasta ajatetaan ennen ajokoetta 6h.

Kevarikortti oikeuttaa ajamaan moottoripyörää, jonka sylinteritilavuus on enintään 125cm3 ja teho enintään 11kW.

Opetuspyöränä on Yamaha WR 125 X sekä KTM 125 Duke

Moottoripyöräkortti A2/A

Alk. 350 €

A2-kortin voit hankkia täytettyäsi 18 vuotta. A2-kortilla saat ajaa moottoripyörää, jonka enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja jota ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa niin suuri.

A1 tai A2-kortti ei korotu automaattisesti seuraavalle tasolle ikäsi tai kortin voimassaoloajan mukaan. Korotus vaatii aina 2 teoria- ja 5 ajotuntia sekä vähintään 2 vuotta voimassa olleen alemman tason kortin.

Kurssit alkavat kun ilmoittaudut autokouluun ja sinuun otetaan pian yhteyttä!

Extra

Lisäksi annamme kaikkea kuljettajaopetukseen liittyvää opetusta. Esimerkiksi liukkaankelinopetusta, pimeälläajonopetusta, ikä-ihmisille ajontaidon arviointeja sekä opetuslupalaisille opetusta ja ohjausta korttien suorituksissa. Lisäksi meiltä voi vuokrata kalustoa omiin tarpeisiin.

Ajokieltokoulutus

Uutta kuljettajaa koskee auton tai moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta alkaen kahden vuoden ajan muita kuljettajia tiukempi seuranta. Kuljettaja voidaan tuona aikana määrätä ajokieltoon, jos hän on tehnyt yhden tai useamman liikennerikkomuksen. Kuljettajan riskikäyttäytymisen ehkäisemiseksi ajokortin palauttaminen ajokiellon jälkeen edellyttää 4 tunnin lisäkoulutusta. Ajokieltokoulutus käsittelee riskikäyttäytymistä liikenteessä. Koulutus pitää sisällään 4 h teoriaopetusta netissä.

Koulutuksen voi käydä ajokiellon aikana tai sen päätyttyä. Poliisi palauttaa ajo-oikeuden, kun koulutus on suoritettu, todistus siitä on toimitettu poliisille ja ajokielto on päättynyt.

Tarvetta ajokortille?